MGVloeren gegarandeerd topkwaliteit!

MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

Let op! Onze showroom is momenteel alleen op afspraak open!

Lees meer
MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

Let op! Onze showroom is momenteel alleen op afspraak open!

Lees meer
MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

Let op! Onze showroom is momenteel alleen op afspraak open!

Lees meer

Parketvloeren


Een vloer met een uitstraling die bij u past!
 

Houtsoorten

Parketvloeren zijn er in verschillende houtsoorten en afwerkingen. Daarbij heeft elke houtsoort weer specifieke kenmerken en eigenschappen. Momenteel zijn parketvloeren nog steeds zeer populaire houtvloeren. Zo kunnen parketvloeren gelegd worden met mooie strakke afwerkingen langs de randen. Dit geeft de houtenvloer een zeer chique uitstraling.
 

Motieven parketvloer 

Wilt u een patroon of motief terug zien in uw vloer? Parketvloeren kunnen in diverse patronen en motieven gelegd worden. Eén van de meest voorkomende motieven is de visgraatmotief. Daarnaast ziet men veel blokpatronen en de ook zo bekende Weense of Hongaarse punt.
 

Afwerking parketvloer

Naast het kiezen van een houtsoort of motief, kan men ook nog een keuze maken in de afwerking van een parketvloer. Denkt u hierbij aan het aflakken, impregneren of oliën van de houten vloer. Beide type afwerkingen geven de vloer een totaal andere uitstraling. U kiest de uitstraling die bij u past. 
 

Kenmerken parketvloer

Een goed gelegde parketvloer heeft bijna geen last van krimp en zet niet uit. Daarnaast heeft parketvloer de eigenschap dat het zeer goed isoleert, en is zeer geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming.
 

Soorten parketvloer

Een parketvloer komt voor in verschillende soorten. Zo hebben we tapis parket, deze vloer wordt op ambachtelijke wijze gelegd. MGVloeren is één van de weinige bedrijven in Nederland die gecertificeerd is in het ambachtelijk leggen van Tapis parketvloeren. Naast Tapis vloeren, kunt u ook denken aan de Old Dutch vloeren. Deze vloeren lijken op verouderde vloeren, het systeemparket, welke ook bekend staat als Aziatische lamelvloer of lamelparket. De duoplank, oftewel gelaagd massief parket, of massieve stroken parket met zijn robuuste uitstraling. Voor projectvloeren gebruikt men voornamelijk hoogkant en kopshout parketvloeren, omdat deze oerdegelijk zijn.
 

Onderhoud parketvloer

Als na verloop van tijd uw vloer toe is aan onderhoud, kan MGVloeren uw vloer schuren en vervolgens lakken of oliën. Wilt u dit zelf doen? Dan kan dat natuurlijk ook. MGVloeren levert voor de onderhoud van uw vloer allerlei onderhoudsmiddellen. Wilt u meer informatie over de onderhoud van uw parketvloer (ook als deze niet door MGVloeren is gelegd)? MGVloeren adviseert u graag vrijblijvend in de juiste keuze. Neem contact met ons op.

Wist u dat?

MGVloeren ook uw vloer kan repareren of onderhouden?