MGVloeren gegarandeerd topkwaliteit!

MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

Let op! Onze showroom is momenteel alleen op afspraak open!

Lees meer
MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

Let op! Onze showroom is momenteel alleen op afspraak open!

Lees meer
MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

MG Vloeren 25+ jaren ervaring!

Let op! Onze showroom is momenteel alleen op afspraak open!

Lees meer

Bamboevloeren


Bamboevloeren zijn zeer milieuvriendelijk en een perfect alternatief voor het kappen van tropische regenwouden en oerbossen. Bamboe is eigenlijk geen houtsoort, maar een grassoort. Een bamboeplant is al binnen vijf jaar volgroeit, wat zeer snel is vergeleken bij bomen. Daarnaast is een bamboevloer erg duurzaam en het heeft een buitengewone hardheid en is daardoor zeer slijtvast. Bamboe is daardoor ook zeer geschikt alternatief voor hardhout.
 

Soorten bamboevloer

Bamboevloeren zijn in beperkt aantal kleuren leverbaar, deze kleuren zijn o.a.: naturel, caramel en donkerbruin. Verder zijn bamboevloeren in verschillende structuren te verkrijgen. Zo zijn massieve bamboevloeren duurzamer en meer solide ten opzichte van bamboevloeren met enkel een toplaag bamboe en een latex backing. De meest voorkomende bamboevloeren momenteel zijn:
 

Sidepressed bamboevloer

De sidepressed bamboevloer is opgebouwd uit smalle latjes bamboe.

Plainpressed bamboevloer

De plainpressed bamboevloer is opgebouwd uit bredere stroken bamboe.

Density bamboevloer

De density bamboevloer is een vloer welke is geperst. Deze is opgebouwd uit bamboevezels. Tevens lijkt deze bamboevloer het meest op een houtenvloer.

De bamboevloeren zijn verkrijgbaar in een gemakkelijk clicksysteem uitvoering of in een mes-en-groef verbinding welke is opgebouwd uit een aantal lagen.
 

Afwerking bamboevloer

Bamboevloeren worden over het algemeen vaak afgewerkt met een plinten randafwerking. Ook kan bamboe op diverse manieren gelegd worden, zo heb je bamboe hoogkant. De hoogkant-delen zijn “blokken” van een aantal (met tape) samengebonden bamboestrips. Deze delen worden rechtstreeks verlijmd op de bestaande ondergrond in een banenpatroon (laddermotief). Daarnaast kan een bamboevloer behandeld worden met bijvoorbeeld bamboe-olie of laklaag.
 

Kenmerken bamboevloer

Bamboe bezit van nature een stof welke bacterie- en schimmeldodend is. Zo is een bamboevloer ook de ideale houtenvloer voor mensen welke snel last hebben van huisstofmijt of astma. Massieve kwaliteitsbamboevloeren zijn over het algemeen tot drie keer zo hard als eikenhouten vloeren.

Daarnaast gaan goede bamboevloeren een leven lang mee.
 

Onderhoud bamboevloer

Is uw bamboevloer toe aan onderhoud? Wij adviseren u graag in de onderhoud van uw bamboevloer. MGVloeren kan ook de onderhoud aan uw houtenvloer plegen. Wij ontgrijzen, lakken of oliën uw vloer naar u wens. Ook kunnen wij de juiste onderhoudsproducten voor u vloer leveren. Wilt u hier meer over weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op

Wist u dat?

MGVloeren ook uw vloer kan repareren of onderhouden?